Lasten kotihoidontuen kuntalisä Vihtiin

Maanantai 27.3.2023

Valtuustoaloite 27.3.2022

Lasten kotihoidontuen kuntalisä Vihtiin

Syntyvyys niin kunnassamme, kuin koko maassa on romahtanut. Tälle kehitykselle on monia syitä, ja yleisesti on todettu, että nykyisellä syntyvyyden tasolla, ei yhteiskuntamme ole kestävällä pohjalla. Nyt olemme kuitenkin siinä tilanteessa, että on käännettävä kaikki kivet ja kannot, jotta saisimme ohjattua syntyvyyden kestävämmälle tasolle. Yhtenä konkreettisena keinona voisi olla lasten kotihoidontuen kuntalisän palauttaminen Vihdin kuntaan.

On toki tunnettua, että lasten kotihoidontuki ei ole ongelmaton. On jopa kuvattu koko tukea naiset kotiin sitovana ansana, joka syrjäyttää naiset työelämästä ja rapauttaa tulevan eläketason.

Kun huomioidaan tuen käyttäjien sukupuolijakauma, voidaan oikeutetusti sanoa, että tämä tuki ei ole ongelmaton sukupuolten tasa-arvon kannalta. Toisaalta voidaan todeta, että tällä saralla on tapahtunut kehitystä viimeisen vuosikymmenen aikana ja kuntalisä ei kaventaisi kenenkään valinnanvapautta, vaan laajentaisi mahdollisuuksien tasa-arvoa. Kuntalisä tulisikin toteuttaa mahdollisuuksien mukaa siten, että edellä kuvattu tasa-arvovääristymä kyettäisiin loiventamaan.

Ja entä taloudellinen puoli. Tuoreessa tilinpäätöksessä todetaan, että viime vuonna jäi käyttämättä 180 000 euroa budjetoituja lasten kotihoidontuen määrärahoja. Me allekirjoittaneen valtuutetut ehdotamme, että Vihdin kunta käyttää jatkossa osan tästä ”säästöstä” lasten kotihoidontuen kuntalisään.

Tämä olisi konkreettinen kädenojennus lapsiperheiden suuntaan.

Vihti – aidosti lapsiystävällinen kunta – valinnanvapautta kunnioittaen.

Vihdissä 27.3.2023

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aloitteet, valtuustoaloite

Keskustan puheenvuoro Länsi-Uudenmaan aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa

Maanantai 7.3.2022 - Eerikki Viljanen

Arvoisa puheenjohtaja, arvoisa Länsi-Uudenmaan aluevaltuusto, virkamiehet ja kokouksen seuraajat,

Keskustan valtuustoryhmä onnittelee valittua valtuuston puheenjohtajistoa sekä kiittää puheenjohtaja Limnelliä sopivista valtuustokauden avaussanoista. Puheenjohtaja on täysin oikeassa lausunnossaan Venäjän aloittamasta sodasta sekä siitä, että tämä kriisi tulee näkymään ja vaikuttamaan merkittävästi työhömme Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Ensimmäiset sotaa pakenevat ukrainalaiset ovat jo saapuneet alueellemme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aluevaltuusto

Vihdin kunnanvaltuusto puhaltaa yhteen hiileen

Maanantai 13.12.2021 - Eerikki Viljanen

Vihdin kunnanvaltuuston kokous 13.12.2021, päätössanat

Kiitos kuluneesta vuodesta, kiitos niin edelliselle valtuustolle alkuvuodesta ja teille, jotka kesällä otitte vuorostanne Vihdin kehittämisen viestikapulan. Kuntastrategian päivitys etenee, lautakuntien, hallituksen, valtuuston ja muiden toimielimien työ on saatu syksyn aikana rullaamaan mallikkaasti. Toki pitää todeta, että jonkin verran alkumatkalla on pomppujakin ollut, mutta mielestäni ne ikään kuin kuuluvat lajin kuvaan.

On tärkeää, että asioista keskustellaan valmistelun ja päätöksenteon yhteydessä, voidaan olla erimielisiä, tehdä vastaesityksiä ja tarvittaessa sitten vaikka äänestää. Mutta oleellista on, että asioita saadaan eteenpäin, että mahdollisten äänestystenkin jälkeen sitten sitoudutaan viemään asioita eteenpäin ja katsomaan yhdessä eteenpäin.

Tärkeintä on säilyttää halu kehittää kuntaa, rakentaa yhteistyötä ja etenkin toimia asemiemme mukaisesti kunnioittaen kuntalaisia, kunnan työntekijöitä/ viranhaltijoita ja etenkin toinen toisiamme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vihti, kunnanvaltuusto

Investointien kannalta merkittävä valtuustokausi päättyi

Maanantai 31.5.2021 - Eerikki Viljanen

Vihdin kunnanvaltuuston viimeinen kokous 31.5.2021, valtuustokauden päätössanat

 

Arvoisa valtuusto

Kuten tapana on, lausun muutamia sanoja näin vaalikauden viimeisessä valtuustossa. Vaalikausi on ollut pitkä – normaalia pidempi – mutta toisaalta kulunut verrattain nopeasti sisältäen niin erittäin merkittäviä uusia asioita kuin jo vakiintuneiden toimintojen ylläpitoa ja kehittämistä.

Kehitystä kunnissa mitataan usein asukasmäärän tai uusien tilojen perusteella. Asukasmäärässä olemme välillä alittaneet tavoitteemme, uusissa rakennuksissa ehkä jopa ylittäneet. Rakentamiseen ja rakennuksiin liittyen: kokonaan kunnan vastuulla on ollut kirkonkylän uuden koulun sekä nuoriso-, liikunta-, kirjasto- ja nuorisotilojen rakentaminen.

Vihko-kokonaisuus on toistaiseksi Vihdin historian suurin investointi, joka vastaa palvelutarpeeseen ja omalta osaltaan tukee erittäin merkittävästi Pohjois-Vihdin elinvoimaa. Usein kuultu väite, ettei kunta satsaisi Kirkonkylään, ei siis pidä paikkaansa. Kaupallisia palveluita kunta ei sen sijaan kirkolle ole tuonut. Niiden saatavuus riippuu pitkälti siitä, kuinka palveluita käytetään. Toivotaan, että nekin kehittyvät tulevaisuudessa positiivisesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vihti, kunnanvaltuusto

Kaatuuko Tunnin juna demareitten kantaan?

Maanantai 25.3.2019 klo 22.31 - Eerikki Viljanen

Keskustan ryhmäpuheenvuoro Vihdin valtuustossa 25.3.2019 Vihdin kunnan osallistumisesta Turun Tunnin juna -hankkeeseen

 

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut ja muut yleisö,
 
Vihdin kunnan kehitykseen ja kuntamme yli 500 vuotiseen historiaan ovat merkkipaalunsa jättäneet suuret yhteiskunnalliset murrokset, sodat ja sortokaudet – rauhan aika, teollistuminen ja päätökset hyvinvointivaltion rakentamisesta. Uniikki kuntamme ei tältä osin eroa huomattavasti naapureistaan.
 
Samankaltaisuutta naapureidemme kanssa löytyy siitäkin, että kuntamme kehittyminen on aina liittynyt tiivisti liikkumiseen, liikenteeseen, liikenneväyliin.
 
Vihdin museon pop-up-näyttelyssä on par aikaa nähtävillä se, kuinka todella merkittävästi Hyvinkää-Hanko-rata on yli sadan vuoden ajan vaikuttanut Nummelan ja koko Vihdin kehitykseen. Radan valmistuminen sysäsi liikkeelle kasvun, jota myöhemmin entisestään vahvisti Suomen ensimmäisen moottoritien valmistuminen.
 
Hyvinkää-Hanko-rata ja moottoritie olivat aikanaan todella suuria investointeja. Ne rakennettiin tarpeeseen, mutta päätöksiä siivitti etenkin halu kehittyä, rohkeus ja usko tulevaan.
 
 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tunnin juna, Vihdin valtuusto, Keskustan ryhmäpuheenvuoro

Kotimaisen ruoan käyttö Vihdissä

Tiistai 21.3.2017

Arvoisa puheenjohtaja

Tämä taitaa olla jo kolmas aloite samasta asiasta, mutta koska kehitystä on ruokapalvelupäällikkö Tuija Wikströmin ja osaavan henkilökunnan toimesta tapahtunut, niin näitä aloitteita mitä ilmeisimmin kannattaa tehdä jatkossakin. Sillä vaikka suunta on oikea, vielä on varaa parantaa.

Tällä hetkellä Vihdin kunta tarjoaa noin 8500 ruoka-annosta arkisin.  Yhden annoksen hinta asettuu 2,5 ja 3,5 välille. Kotimaiseen raaka-aineeseen siirtyminen ei tarkoita automaattisesti kustannusten nousua- mutta virkamiehille se todennäköisesti lisää töitä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, valtuustoaloite

Suomalaista lähiruokaa lautasille Vihdin ruokapalveluissa

Maanantai 20.3.2017 klo 22.01

Valtuustoaloite

Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään. Lähiruoka on erityisesti paikallista ruokaa, jossa sekä tuotannossa että kulutuksessa käytetään oman alueen raaka-aineita ja jalostusta.

Kasvava kiinnostus ruokaa kohtaan asettaa paineita kuntien ruokapalveluille. Lähiruoka osana kestäviä ruokavalintoja avaa myös Vihdille mahdollisuuksia: paikalliset ostot helpottavat tarjoamaan tuoretta, maistuvaa ruokaa ja tukevat seudun elinvoimaisuutta. Kun eurot pyörivät paikallisesti, hyvinvointi kertautuu.

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lähiruoka, suomalainen elintarvike, valtuustoaloite

Kaavoitusohjelma

Tiistai 13.12.2016

Kaavoituskatsaus – kaavoitusohjelma

Keskustan valtuustoryhmän mielestä kaavoituksessa on edettävä strateginen yleiskaava kärjessä, sen rinnalla on rakennusjärjestys uusittava vastaamaan uuden maankäyttö - ja rakennuslain vaatimuksia- ja päivitettävä muutenkin.

Nythän niin sanottujen koko kunnan, myös haja-asutusalueiden rakentuminen on jatkossa huomattavasti nykyistä helpompaa- ja se riippuu paljon entistä enemmän meidän kunnan omista päätöksistä.

Keskustan mielestä tämä strateginen koko kunnan kehittäminen pitää olla kärjessä, ja nämä meillä käsittelyssä olevat muotoiltu mahdollistavat sen. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaavoitus, rakentaminen, valtuustopuhe

Vihdin kunnan talousarvio vuodelle 2017

Maanantai 7.11.2016

Vihdin kunnan taloudellinen tilanne ei ole hyvä, mutta onneksemme parempi kuin vuosi sitten tässä vastaavassa tilanteessa ennustimme. 

Toivomamme talouskasvu ei edelleenkään ole lähtenyt kunnolla käyntiin, vaikka työttömyyden kasvu näyttää onneksemme jo taittuneen.

Uskomme ja toivomme että aikaansaatu, historiallinen kilpailukykysopimus parantaisi suomalaisten yritysten kilpailukykyä - ja kysyntää, synnyttäisi investointeja ja auttaisi sitä kautta vahvistamaan maamme ja kuntamme työllisyyttä ja taloutta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntatalous, Vihti, kerhotoiminta, valtuustopuhe

Sote ja aluehallinnon uudistus

Maanantai 7.11.2016

Vihdin kunnan näkemys ja keskeisin yhteenveto on tehtävissä annettavan lausunnon vastauksesta ensimmäiseen kysymykseen.

"Vihdin kunta pitää esitetyn uudistuksen tavoitteita ja keskeisiä keinoja kannatettavina ja perusteltuina. Valtakunnan tasolla sosiaali- ja terveyspalveluiden riittävä koko vahvistaa palveluiden yhdenvertaista saatavuutta, laatua ja kustannustehokkuutta."

Kyseessä on massiivinen uudistus, jota ei todellakaan päästä tekemään ns. Puhtaalta pöydältä - ja siksi toki tästäkin löytyy vielä avoimia kohtia ja aihetta kritiikillekin. 

Kriittisyyden puuskissakin on muistettava, että maakunta- ja soteuudistus on välttämätön. Siksi sitä on jo valmisteltu ja yritetty erikokoonpanoissa jo vuosikymmenen ajan. Entisellään jatkamisen on arvioitu olevan vanhenevassa ja nousevien terveydenhoitokustannusten ja terveydenhuolloin hallintohimmelien Suomessa taloudellisesti kestämätöntä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sosiaali- ja terveyspalvelut, maakunta, terveyskeskus, valtuustopuhe

Varhaiskasvatuskeskustelu Vihdin valtuustossa

Maanantai 21.3.2016

Arvoisa puheenjohtaja

Lausun muutaman huomion Keskustan valtuustoryhmän puolesta asialistan kohdista 1 ja 2.

1.    Valtuutettu Noro kertasi sitä, kuinka viime vuosina olemme Vihdissä panostaneet huomattavasti varhaiskasvatukseen. Tämä on syytä pitää muistissa, kun säästöistä nyt puhumme.

Suomi on edelleen taantumassa, eikä kenellekään meistä ei pitäisi tulla yllätyksenä se, että kuntamme on taloudellisesti todella tiukoilla. Nämä eivät toki ole pelkästään säästöesityksiä, mutta taloudellisia säästöjä näiltä odotetaan tehostuneen ja hieman uudelleen organisoidun toiminnan tuloksena.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Varhaiskasvatus, ryhmäkoko, valtuustopuhe

Vihdin lausunnosta sote-uudistukseen

Maanantai 25.1.2016

Sote- uudistusta on tehty jo ainakin 10 vuotta. Muutosta ei ole värkätty vain muutoksen takia. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että muuttaa on pakko, entisellään ei voida jatkaa. Tämä on hyvä pitää mielessä.

Nyt käsittelyssä olevassa uudistuksessa nostetaan asiakas kuninkaan - tai ainakin valitsijan ja päätöksentekijän paikalle, asioissa ja palveluissa edetään ns. asiakas edellä. Sote- puolen lisäksi samalla luodaan aito maakuntahallinto.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote-uudistus, maakunta, valtuustopuhe

Kunnanjohtajan sijaisen valinta

Maanantai 7.9.2015

On hyvä asia, osoittaa että kuntamme johtamista ja johtajaa arvostetaan - kun ministerin kutsui Samin Miettisen erityisavustajakseen.

Vihdissäkin me olemme monesti moittineet kuntaamme koskeneita valtionpuolelta tulleita ohjeita ja määräyksiä. Ei jää kertaan eikä kahteen, kun olemme toivoneet että saisimme kuntamme näkemyksiä paremmin huomioiduksi näiden pykälien valmistelussa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnanjohtaja, sijainen, valtuustopuhe

Viimeinen valtuusto

Perjantai 1.1.2010 - Eerikki Viljanen

Muutama tunti sitten päättyi viimeinen valtuusto ennen kunnallisvaaleja. Kokouksessa vallinnut jotenkin pidättyväinen tunnelma saattoi johtua juuri vaalien läheisyydestä. No, liittyi tunnelma vaaleihin tai ei, niin valtuustoaloitteiden suuri määrä viittasi ainakin vaalien läheisyyteen. Toisaalta ei passaa tässä vitsailla, sillä minäkin jätin valtuustoaloitteen.

Aloiteeni löytyy tuolta "valtuustotyöstä" -osion alta, mutta voin tässäkin paljastaa että se koskee omaishoitajien läheislomituspalveluita. Asian ydin on siinä, että tällä hetkellä hoitoa saavat kärrätään kotoaan kunnan laitoksiin aina silloin, kun omaishoitaja pitää lakisääteisiä vapaitaan (3pv/kk). Valtuustoaloitteessani ehdotan, että kunta voisi maksaa palkkion jollekin omaishoitajan työhön soveltuvalle hoidettavan tutulle, sukulaiselle, naapurille tms., joka sitten voisi tulla "lomittamaan" omasihoitajaa tämän vapaapäivinä. Eli vanhusta ei tarvitsisi siirtää pois kotoaan, lomittava hoitaja olisi jo valmiiksi vanhukselle tuttu ja turvallinen ja kunnan terveysaseman vuodeosotoa ei enää kuormitettaisi sinne lomien ajaksi siirrettävillä vanhuksilla.

Kehtaan sanoa että tämä malli on mitä mainion, tosin tunnustaa täytyy etten ole sitä itse keksinyt. Juttelin taannoin asiasta sodankyläläisen valtuutetun Heidi Ala-Rieston kanssa. Heidi toimii Sodankylässä myös perusturvalautakunnan puheenjohtajana. Heisi kertoi heillä käynnissä olevista sosiaali- ja terveystoimen hankkeista, joista tämän mallin testaus oli yksi. Hanke sai hyvän vastaanoton, ja nyt vastaavanlainen "lomitusmalli" on osa Sodankylän kaupungin varsinaista toimintaa.

Aloitteeseeni sisältyi Sodankylästä "kopioidut" toimintaperiaatteet, ja nyt jään odottamaan asian pikaista toteutusta. Tarvetta lomituspalveluille todellakin on!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtuusto, omaishoito

Yllätys

Perjantai 1.1.2010 - Eerikki Viljanen

Kuten sivuilla käyneet ovat huomanneet, pidin vaalien jälkeen taukoa blogini kirjoittamisessa. Ja kuten edellisessä blogissani totesin, en oikein vieläkään tiedä mitä vaalituloksesta pitäisi ajatella. Äänimääräni kasvoi, ja kiitokset äänestäjilleni siitä. Toisaalta putosin valtuustosta, mikä on tulkittavissa "demokraattisen" puhevaltani menetykseksi - toimivallan se ainakin vei.

Vaalien jälkeen todella monet ovat olleet minuun yhteydessä ja hämmästelleet vaalitulosta. Harmitteluja on tullut usealta taholta. Nyt pari viikkoa tulosta mietittyäni, tunnelmani ovat yhä hieman sekavat. Mielessä on pettymys, toisaalta hämmästys ja osaltaan ehkä helpotuskin.

Pettymyksen tunne johtuu pääosin siitä, että olen todella satsannut luottamustehtävieni hoitamiseen. Päätyöni tarkastuslautakunnassa on ollut haastavaa, antoisaa ja mukavaakin. Vaalien kannalta tarkastuslautakuntatyön varjopuoli lienee se, että tarkastuslautakunnan tehtävä on arvioida mennyttä aikaa ja jo tehtyjä toimia. Menneisyyden arvioiminen taas aiheuttaa sen, ettei lautakunnan tekemä työ näy juurikaan julkisuudessa.

Valtuustotyössä olen ollut erittäin aktiivinen pitäen puheita ja tehden aloitteita. Pääpaino valtuustotyössäkin toki on kokouksiin valmistautumisessa, neuvotteluissa, taustoituksissa ja oman valtuustoryhmän kantoihin vaikuttamisessa. Uskon panokseni näkyneen erityisesti kokouksiin valmistautumisessa ja valtuustoryhmän kantaan vaikuttamisessa. Myös tämän taustatyön ongelma on se, ettei työ juurikaan näy ryhmän ulkopuolelle.

Itse asiassa panostukseni taustatyöhön taisi parhaiten näkyä lähinnä viime eduskuntavaalien alla, jolloin enemmistö Keskustan luottamushenkilöistä (muut ehdolla olleet poislukien ;-) ) antoivat minulle julkisesti tukensa.

Kuten edellä mainitsin, myös hämmennystä on ilmassa. Putoamiseni muissa ihmisissä aiheuttamat sympatiareaktiot ovat olleet hämmentävä yllätys. Toisaalta tiesin monien pitävän toimintatavastani, mutta yli puoluerajojen ulottuva sympatia on ollut silti hämmentävää.

Luottamustoimiin liittyvästä vastuusta vapautuminen lienee syynä lievään helpotuksen tunteeseeni. Mielelläni olisin vastuunkantamista jatkanut, mutta "kansa antaa ja kansa ottaa". Helpotus voi johtua myös siitä, että välillä on hyvä tutkiskella mitä sitä oikein elämällään tekee. Olen käyttänyt pääosan vapaa-ajastani politiikkaan ja sen eri tehtäviin. Nyt tämä tilanne varmaankin muuttuu. Muutos tuntuu toki pettymyksenäkin, sillä vasta viime vuosina olen kokenut saavuttaneeni vaikuttamiseen tarvittavat tiedot ja taidot sekä oppineeni siihen tarvittavat keinot.

Tämän tekstin otsikko viittaa myös siihen, että olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten paljon näillä sivuillani on ollut kävijöitä vaalien jälkeen. Tilanne yllätti varsinkin siksi, koska vaalien jälkeen vedin henkeä, enkä kirjoitellut sivuille. Päätin tänään että päivittelen sivuja ainakin vuoden vaihteeseen. Jatkosta päätän sitten kävijämäärien ja sivuista saamieni kommenttien perusteella. Joten kommentoikaahan.

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtuusto, blogi

Palautetta

Perjantai 1.1.2010 - Eerikki Viljanen

Oman kokemukseni mukaan vihtiläiset eivät aivan vähästä ala ottamaan yhteyttä kunnanvaltuutettuhin. Kynnys on mielestäni turhan korkea siihen, että jonkin asian takia soitettaisiin tai meilattaisiin valtuutetuille. En haluaisi varsinaisesti marmattaa tästä, mutta hieman se kyllä harmittaa.

Asialle voisi tietysti helposti viitata kintaalla ja todeta kaiken olevan ilmeisen hyvin, kun kuntalaiset eivät "valita" tai vaadi muutoksia. Tiedän kuitenkin, että vihtiläisillä on paljonkin sanottavaa kunnastamme ja kuntamme toiminnasta. Tämä näkyy erityisesti siinä, että kun tuttuja ja hieman tuntemattomampiakin tapaa rennommissa merkeissä, kunnan asioista riittää puhuttavaa, mielipiteitä, ehdotuksia ja kannanottoja. Kuntaa ei toki johdeta yksittäisten yhteydenottojen perusteella, mutta mielestäni vuorovaikutus muodostaa kaiken hyvän päätöksenteon ytimen. Siksi toivoisinkin että vihtiläiset olisivat aktiivisimpia ottamaan yhteyttä päätöksentekijöihin, niin poliitikkoihin kun virkamiehiinkin.

Kontaktien määrä riippuu tietysti päätöksentekijöistäkin, sekä heidän käsittelemistään asioista. Silloin kun asialistalla pyörii esim. elinkeinopolitiikka, ei yhteydenottoja juurikaan tule. Mutta kun kyse on lähikouluista, lääkäripäivystyksestä tai henkilöstösäästöistä, yhteydenottoja tulee huomattavasti enemmän. Ero asioiden kiinnostavuuden välillä on ilmeinen. Eniten meitä kaikkia kiinnostavat asiat löytyvät läheltä omaa arkeamme. Tässä ei ole mitään pahaa, yllättävää saatikka ihmeellistä. Itse asiassa edellä mainittu kertoo juuri siitä mistä kunnallispolitiikassa on kysymys, ihan tavallista arjen asioista. Arjen helpottaminen ja kuntalaisten elämänlaadun parantaminen, vaikka pienilläkin käytännönasioilla, on juuri se seikka, jonka takia pidän kunnallispolitiikasta. Kunnallinen päätöksenteko on lähellä kuntalaisia - meitä kaikkia varten.

Tämän kirjoituksen otsikko viittaa sekä kuntalaisaktiivisuuteen että käytäntöön. Hiidenranta on minulle todella tuttua kulmakuntaa. Olen lukemattomat kerrat seisonut autojonossa harjulla, vältellyt vaaratilanteita ja kärkkynyt omaa kääntymis- tai ylitysvuoroani. Pari viikkoa sitten kävin Hiidenrannassa asuvan tuttavani luona, ja jutustelussa nousi esille myös risteyksen vaarallisuus. Selvittelin asiaa, ja muutaman mutkan kautta päädyin tekemään asiasta valtuustoaloitteen.

Positiivisen uutisoinnin myötä olen saanut risteyksen turvallisuuden parantamiseen liittyvästä aloitteestani lähes yhtä paljon hyvää palautetta, kuin pari vuotta sitten puolustaessani lähikouluja. Vaikka palaute onkin kunnallispolitiikassa turhan harvinaista, tästä asiasta saamani yhteydenottojen määrä on ollut todella mukava yllätys.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kunnanvaltuusto, Hiidenranta, aloite